Отварање школа само за целодневни боравак од 11. маја 2020. год

Поштовани родитељи,

У складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије, на основу континуираног праћења епидемиолошке ситуације у земљи и стручне процене републичког Кризног штаба и надлежних институција спроводи се отварање основних школа само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали ту потребу због обавеза на радном месту и то од 11. маја 2020. године.

Родитељи могу доводити децу у целодневни боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике могу доћи најкасније у 16:30. Прихват деце је могућ у оквиру наведеног термина.

Потребно је да родитељи и други законски заступници при довођењу деце или одласку из установе задржавају међусобну удаљеност од 2 метра.

Обавезе родитеља/других законских заступника

Родитељ је у обавези да када доводи дете у школски објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази 70% алкохола, и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање, размени информације са запосленима у школи који су задужени за прихват ученика (дежурни). Кад год је то могуће родитељи не треба да улазе у школу, како при довођењу, тако и у прихвату деце на крају дана (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете).

Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да обавесте задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.

Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.

Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом која ће бити само за његове потребе током боравка у школи.

Препорука родитељима је да деца доручкују пре доласка у школу, а да им припреме и спакују ужину и/или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи), а у складу са потребама и навикама деце.

Партнерски односи са породицом заснивају се на узајамном поверењу, поштовању, размени битних информација о детету и породици, отвореној комуникацији и одговорности. Спровођење препорука за превенцију инфекције COVID-19 изискује њихову доследну и одговорну примену како од стране запослених, тако и од стране родитеља и других законских заступника деце у циљу заштите здравља и безбедности деце и одраслих.

Желимо вам пуно здравља и среће и радујемо се скором виђењу и дружењу.

ОШ „Коле Рашић“