Пријем првака 31.8.2020. године

Поштовани родитељи,

Сходно постојећој ситуацији у нашој држави и ради поштовања уведених мера за здравствену заштиту грађана, обавештавамо вас да ће пријем првака за школску 2020/2021. годину бити одржан у понедељак, 31.8.2020. године и то по следећем распореду:

 

Одељење I/1  -  Душан Симић и Љиљана Златановић

16:00 часова - прва група ученика

16 :30 часова - друга група ученика

 

Одељење I/2 Марија Пејовић

17:00 часова - прва група ученика

17 :30 часова - друга група ученика

 

Напомена: Одељењске старешине ће појединачно обавестити сваког родитеља о термину пријема.

Нашим првацима желимо срећан полазак у школу!

Електронско заказивање за упис и тестирање првака почиње од 28. маја

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу припремили су нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Како би упис деце у први разред основне школе био поједностављен на порталу е-Управа https://euprava.gov.rs/, од 28. маја 2020. године биће омогућена услуга е-Заказивање термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда,  која ће омогућити родитељима и старатељима да једним одласком у школу заврше све у вези уписа и тестирања деце.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање биће доступна  до 10. 07. 2020. године. Преко апликације е-Упис извршиће се упис ученика у школу, као и повлачење неопходних докумената (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу).

Родитељи, старатељи и законски заступници приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен пре 16.03.2020. године или ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, родитељ доставља школи лекарско уверење.

 Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се од 1.06. до 20.07.2020. године. Након уписа у школу, истог дана у заказаном термину психолог, односно педагог школе тестираће ученика.

Упис првака

Поштовани родитељи будућих првака,

Сходно новонасталој ситуацији у нашој држави и ради поштовања уведених мера за здравствену заштиту грађана, обавештавамо вас да ће се упис првака за школску 2020/2021 годину вршити путем интернета.
На слици испод текста приказан је пример имејла са насловом ,,УПИС ПРВАКА'', који треба послати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., као и листа потребних података о будућем прваку које треба доставити школи.
За сва питања и недоумице које имате можете контактирати секретара школе на број: 063473922.
Желимо вам пуно здравља и среће, и радујемо се скором виђењу и дружењу.

ОШ "Коле Рашић"

prvaci

Тестирање будућих првака

Поштовани родитељи будућих првака,

Сходно новонасталој ситуацији у нашој држави и ради поштовања уведених мера за здравствену заштиту грађана, обавештавамо вас да ће се тестирање будућих првака код психолога школе највероватније обавити током јуна месеца текуће године. О датуму и времену тестирања бићете благовремено обавештени.
Подсећамо вас да се упис ученика у први разред и упис у предшколску припремну наставу одвија путем интернета.
За сва питања и недоумице које имате можете контактирати секретара школе на број: 063473922.
Желимо вам пуно здравља и среће, и радујемо се скором виђењу и дружењу.

ОШ ,,Коле Рашић''